Панирани пилешки пържоли от бут с бяло вино

Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки пържоли от бут
- 10 грама млян кимион
- 10 грама черен пипер
- сок от един лимон
- 1 супена лъжица соев сос
- 2 супени лъжици зехтин
- 30 милилитра бяло вино
- 2 разбити яйца
- 100 грама галета
- 50 грама едро смляна галета
- мазнина за пържене
Необходими продукти:
Сложете месото в купа и го подправете с кимион, черен пипер, сок от лимон, соев сос, зехтин и бяло вино. Оставете да престои така за два часа.
Сложете яйцата в купичка, а галетата в смесете в чиния.
Потопете пържолите в първата смес, след което оваляйте във втората и запържете в сгорещена мазнина. Отцедете, подредете и поднесете с гарнитура по ваш избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: maricarmenluna.wordpress.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински котлети със сос от вино Марсала
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли с грах и червена чушка
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
- Здравословни ястия под 300 калории: Пържоли с ягоди и чили
Коментари към Панирани пилешки пържоли от бут с бяло вино