Панирани пилешки пържоли от бут с бяло вино
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки пържоли от бут
- 10 грама млян кимион
- 10 грама черен пипер
- сок от един лимон
- 1 супена лъжица соев сос
- 2 супени лъжици зехтин
- 30 милилитра бяло вино
- 2 разбити яйца
- 100 грама галета
- 50 грама едро смляна галета
- мазнина за пържене
Необходими продукти:
Сложете месото в купа и го подправете с кимион, черен пипер, сок от лимон, соев сос, зехтин и бяло вино. Оставете да престои така за два часа.
Сложете яйцата в купичка, а галетата в смесете в чиния.
Потопете пържолите в първата смес, след което оваляйте във втората и запържете в сгорещена мазнина. Отцедете, подредете и поднесете с гарнитура по ваш избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: maricarmenluna.wordpress.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Бавно приготвени свински пържоли с много сметана
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
Коментари към Панирани пилешки пържоли от бут с бяло вино