Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша домашен кетчуп
- 5 супени лъжици мед
- 4 супени лъжици соев сос
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 6 свински пържоли
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- В средно голяма купа смесете кетчупа, меда, соевия сос и чесъна. Разбъркайте и заделете настрана.
- Загрейте 1 супена лъжица олио в голям тиган на средно силен огън.
- Подправете свинските пържоли със сол и черен пипер на вкус и ги разпределете в тигана. Работете на партиди, според големината на съда.
- Запечете ги в продължение на 1-2 минути от всяка страна и прехвърлете в тавичка, заедно с отделилия се сос.
- Намажете пържолите от двете страни с медената глазура и печете в продължение на 10-15 минути. Наблюдавайте ги, тъй като глазурата бързо прегаря.
- Поднесете ги топли с част от отделилия се сос и гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимка: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свински пържоли с мед, соев сос и чесън