Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Хрупкави пържоли с масло на фурна

Хрупкави пържоли с масло на фурна

Хрупкави пържоли с масло на фурна - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм свински пържоли
  • по 10 грама черен пипер и кимион
  • 1 супена лъжица червено вино
  • 2 супени лъжици бира
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 чаена лъжичка къри на прах
  • 1 чаена лъжичка чесън на прах
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 60 грама краве масло
  • 100 грама едро смляна галета
  • сок от половин лимон


Начин на приготвяне:


Подправете пържолите с черен пипер и кимион от всички страни. В купа смесете бирата, виното, зехтина, кърито, чесъна и лимоновия сок. Разбъркайте сместа и намажете месото с нея.

Загрейте маслото в тенджера, оваляйте пържолите в галетата и ги сотирайте за 2-3 минути от всяка страна.

Прехвърлете месото в тавичка, поръсете с магданоз и останалата смес от подправки, загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30 минути. Охладете, разпределете месото в чинии и поднесете.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.quericavida.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съвети