Хрупкави пържоли с масло на фурна
Необходими продукти:
- 1 килограм свински пържоли
- по 10 грама черен пипер и кимион
- 1 супена лъжица червено вино
- 2 супени лъжици бира
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка къри на прах
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- няколко стръка пресен магданоз
- 60 грама краве масло
- 100 грама едро смляна галета
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Подправете пържолите с черен пипер и кимион от всички страни. В купа смесете бирата, виното, зехтина, кърито, чесъна и лимоновия сок. Разбъркайте сместа и намажете месото с нея.
Загрейте маслото в тенджера, оваляйте пържолите в галетата и ги сотирайте за 2-3 минути от всяка страна.
Прехвърлете месото в тавичка, поръсете с магданоз и останалата смес от подправки, загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30 минути. Охладете, разпределете месото в чинии и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.quericavida.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
- Маринована свинска пържола
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
- Свински медальони в бекон на фурна
Коментари към Хрупкави пържоли с масло на фурна