Хрупкави пържоли с масло на фурна

Необходими продукти:
- 1 килограм свински пържоли
- по 10 грама черен пипер и кимион
- 1 супена лъжица червено вино
- 2 супени лъжици бира
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка къри на прах
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- няколко стръка пресен магданоз
- 60 грама краве масло
- 100 грама едро смляна галета
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Подправете пържолите с черен пипер и кимион от всички страни. В купа смесете бирата, виното, зехтина, кърито, чесъна и лимоновия сок. Разбъркайте сместа и намажете месото с нея.
Загрейте маслото в тенджера, оваляйте пържолите в галетата и ги сотирайте за 2-3 минути от всяка страна.
Прехвърлете месото в тавичка, поръсете с магданоз и останалата смес от подправки, загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30 минути. Охладете, разпределете месото в чинии и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.quericavida.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
- Бавно приготвени свински пържоли с много сметана
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
- Свински медальони в бекон на фурна
- Панирани пилешки пържоли от бут с бяло вино
Коментари към Хрупкави пържоли с масло на фурна