Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп

Свинското бонфиле е добър здравословен вариант, тъй като почти не съдържа мазнина. Важно е да не се готви прекалено дълго, за да не изсъхне.
Кленовият сироп и горчицата придават приятен сладко-солен вкус на това ястие. Нежната нотка от градински чай допринася за топлото зимно докосване.
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 450 грама свинско филе
- 2 чаени лъжички зехтин или друга мазнина
- 1/4 чаена чаша ябълков оцет
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 1 и 1/2 чаени лъжички пресен градински чай
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса.
Смесете в малка купа 1 супена лъжица дижонска горчица, сол и черен пипер и с получената смес овкусете месото.
Загрейте зехтин в голям тиган на средно силен огън. Запържете свинското месо за около 5 минути от всички страни. Прехвърлете тигана
във фурната и запечете филето за около 15 минути или до температура в центъра на месото 62-63 градуса. Извадете го от фурната и
сложете върху дъска за рязане да престои 5 минути.
Сложете тигана на средно силен огън и налейте оцета. Кипнете и остържете с дървена лъжица остатъците от пърженето на месото.
Добавете кленовия сироп и останалите 2 супени лъжици горчица и кипнете, след което намалете котлона и оставете соса да къкри, докато се
сгъсти.
Нарежете месото и го сервирайте, като го овкусите със сладко-соления сос и градинския чай.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп