Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
Необходими продукти:
- 500 грама свинско бон филе
- 250 грама бутер тесто
- 1 голяма глава лук, нарязана на ивици
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 2-3 филийки шунка
- 100 грама настърган кашкавал
- 1 яйце
- горчица по избор
- сол и черен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтин в голям тиган на средно силен огън.
- Подправете свинското бон филе със сол и черен пипер и го запържете за около 5 минути от всички страни. Извадете от тигана и го оставете да се охлади за кратко.
- Добавете лука и чесъна и ги сотирайте за около 2-3 минути, докато омекнат и леко покафенеят. Отдръпнете от котлона.
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене.
- Поставете листа бутер тесто в тавата и го намажете с разбит яйчен белтък.
- Подредете филийките шунка в средата и ги поръсете с настъргания кашкавал.
- Отгоре поставете бон филето, намажете го с горчица и върху нея разпределете задушените лук и чесън.
- Затворете тестото, като притиснете добре краищата, които се застъпват.
- Намажете с разбития яйчен жълтък и печете в продължение на 45 минути.
- Оставете рулото да се охлади за кратко, преди да го нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско с гъби в сметана
- Свинска супа с ориз
Коментари към Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал