Свински пържоли с ябълки и лук
Необходими продукти:
4 свински пържоли с кост
3 ябълки
2 големи глави лук
50 грама кафява захар
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Застелете дъното на тава с пергамент и върху листа хартия сложете слой нарязан на полукръгчета лук. Следват обелените резени ябълки, които поръсете с кафявата захар.
Подправете пържолите със сол и смлян черен пипер на вкус и ги подредете върху плодовете.
Покрийте тавата с фолио и поставете в загрята до 180 градуса фурна за час-час и половина.
Готовността на месото проверявайте с помощта на вилица. Когато омекне достатъчно, поднесете с карамелизирания лук и ябълките.
Подходяща гарнитура за ястието е картофено пюре с чесън.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свинско с кисело зеле и картофи
Коментари към Свински пържоли с ябълки и лук