Свински пържоли с пресни картофи на фурна
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 супена лъжица сух риган
- 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 1/2 чаена лъжичка сол
- 6 свински пържоли
- 1 килограм пресни картофи, малки по размер
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:

- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене.
- Разпределете пържолите и картофките в тавата и ги поръсете със зехтина.
- В малка купичка смесете червения пипер, ригана, черния пипер и солта. Разбъркайте.
- Поръсете месото и картофите с микса от подправки и леко ги втрийте в тях.
- Печете около 35-40 минути до златисто кафяв цвят.
- Разпределете свинските пържоли в чинии, гарнирайте с печените пресни картофчета, поръсете с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!

Снимки: jocooks.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско с гъби в сметана
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Рецепти за свинска пача чорба
Коментари към Свински пържоли с пресни картофи на фурна