Запечени пушени гърди с орехи и кафява захар

Необходими продукти:
500 грама пушени свински гърди/бекон
1/4 чаена чаша орехови ядки
1/4 чаена чаша кафява захар
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Нарежете гърдите на тънки парчета. Покрийте с фолио дъното на тава или сложете лист върху решетка за печете и оформете "ръбове" по края от фолиото.
Намажете листа с олио и подредете парчетата гърди.
Смесете кафявата захар със счуканите орехови ядки и разпределете комбинацията върху всяко парче месо и изпечете във фурната в продължение на 20 минути, докато по повърхността се образува апетитна карамелена коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско с гъби в сметана
- Свинска супа с ориз
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско със сметана и диви гъби
- Пържено свинско със стар лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
Коментари към Запечени пушени гърди с орехи и кафява захар