Оризов терин със свинско и тиква

Необходими продукти:
200 грама ориз
200 грама свинско месо
2 големи мандарини
1 голям домат
200 грама тиква
2 супени лъжици масло
магданоз на вкус
подправки на вкус (сух босилек, куркума, сол, смлян черен пипер)
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки парчета, изсипете в тиган, прибавете подправките и изпържете до готовност в малко олио. Към края на приготвянето налейте сока от мандарините и след минута свалете от котлона. Може да добавите и няколко парчета от самия плод.
Сварете ориза в подсолена вода. Когато е готов, сложете маслото, подправки и разбъркайте хубаво. Застелете дъното на подходяща форма с фолио. Разделете ориза на две части. Едната смесете с месото, мандариновия сос, магданоза, разбъркайте и разпределете в съда, притиснете с помощта на лъжица.
Настържете тиквата, изпържете я за кратко, подсолете и я разпределете върху слоя ориз. Следват кръгчета домат, които преди това сте задушили за кратко.
Подредбата завършете с останалия ориз.
Поставете ястието във фурната за 10 - 15 минути при температура от 200 градуса.
Готовия терин оставете да почине за около 20 минути, след това обърнете върху подходящ съд, махнете фолиото, поръсете с нарязан магданоз и украсете с елхичка от тиква или морков, например.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 200 г ЗДРАВНИЦА
ПЕРФЕКТА BIO RETINOL 50+ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ БРЪЧКИ 50 мл
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Мляко с ориз
- Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук
- Ориз с домати и кайма
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
Коментари към Оризов терин със свинско и тиква