Пилешки терин със зеленчуци
Необходими продукти:
400 грама пилешка кайма
1 глава лук
200 грама замразени зеленчуци
100 грама сметана (22%)
1 яйце
подправки за пиле
100 грама твърд кашкавал
смлян бахар
Начин на приготвяне:
Прибавете към каймата нарязания на ситно лук, подправките, сол и размразените зеленчуци. Омесете добре. Сложете яйцето в сметаната и разбийте с тел за разбиване на яйца. Прибавете бахара, посолете. Смесете каймата и зеленчуците с 50 грама от кашкавала (настърган). Получената смес сложете в тава, подмазана с масло и печете в продължение на 30 минути при 200 градуса. Поръсете с останалия кашкавал и го оставете да се разтопи.
Предястието се поднася охладено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Алкална диета
Коментари към Пилешки терин със зеленчуци