Италианска зеленчукова запеканка
Необходими продукти:
500 грама картофи
1 кг червени сладки чушки
2 глави лук
1 с. л. олио 1/2 връзка босилек
150 грама заквасена сметана
100 мл течна сметана за готвене
2 жълтъка
100 грама настърган кашкавал
сол, пипер
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, залейте ги със студена вода, обелете и нарежете на кръгчета. Поставете ги в тава подмазана с мазнина.
Почистете чушките от семките и ципата, нарежете ги на едри парчета. Лука разрежете на половина по дължина, след това на филийки и го запържете в олио до златисто. Нарежете листата на босилека, смесете ги със сметаните, жълтъците, 50 грама от настъргания кашкавал, посолете, подправете с пипер и разбийте.
Сложете чушките върху картофите, след това запържения лук, залейте със сметановия сос и поръсете с останалия кашкавал. Печете в продължение на 40 минути при 180 градуса.
Сервира се като гарнитура.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Италианска зеленчукова запеканка