Зеленчуков огретен с кашкавалена плънка
Необходими продукти:
1 малка тиквичка
1 - 3 домата (зависи от размера им)
1 голяма глава лук
3 големи картофа
2 скилидки чесън
1,5 чаена чаша галета
3 супени лъжици растителна мазнина
3 супени лъжици сухо бяло вино
1,5 чаена чаша настърган кашкавал (швейцарско сирене)
магданоз и зелени подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете всички зеленчуци на тънки кръгчета. Тиквичките подсолете и оставете за 15 минути, след което ги отцедете от течността. Картофите сложете за няколко минути във вряща подсолена вода (това не е задължително). Нарежете магданоза на ситно, може да използвате мащерка и риган, каквото предпочитате. Чесъна настържете или нарежете с ножа на дребно. Смесете галетата, олиото, виното, чесъна, подправките и кашкавала.
Застелете дълбока форма с хартия за печене и сложете зеленчуците, подреждайки ги на слоеве, между които разпределяйте от сместа с галетата (оставете малко от комбинацията за поръсване). Последователността на продуктите не е от значение. Важно е само да завършите с картофи. Покрийте с фолио.
Поставете в загрята до 200 градуса фурна за 45 минути. 10 - 15 минути, преди да извадите, махнете фолиото, поръсете с кашкавалената смес и запечете до образуването на апетитна коричка.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ АСОРТИ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ С МАСЛО 190 г
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
УИ БЕЙБИ ЦЕДКА ЗА ПЛОДОВЕ 207
БУБА ДЕТСКИ МАГАЗИН СУПЕРМАРКЕТ LITTLE SHOPPING 008-911
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
Коментари към Зеленчуков огретен с кашкавалена плънка