Картофен огретен с кашкавал и бекон

Необходими продукти:
3 картофа
250 милилитра висококачествена течна сметана
2 стръка мащерка
50 грама кашкавал
2 скилидки чесън
3-4 тънки ивици бекон
масло
индийско орехче
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета.
В тенджера запържете ситно нарязаните скилидки чесън и прибавете ивиците бекон. След това налейте сметаната, сложете малко настъргано индийско орехче и 2 стръка мащерка.
Затоплете сместа за няколко минути и свалете съда от котлона.
Подмажете с масло подходяща форма за печене и в нея подредете картофените кръгчета като ветрило. Залейте ги с ароматната сметанова смес и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете ястието във фурната при температура от 175 градуса за около 25-30 минути.
Украсете огретена с парчета изпържен бекон.
Добър апетит!
Снимка: japovarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Сладък картоф
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Картофен огретен с кашкавал и бекон