Картофен огретен с кашкавал и бекон
Необходими продукти:
3 картофа
250 милилитра висококачествена течна сметана
2 стръка мащерка
50 грама кашкавал
2 скилидки чесън
3-4 тънки ивици бекон
масло
индийско орехче
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета.
В тенджера запържете ситно нарязаните скилидки чесън и прибавете ивиците бекон. След това налейте сметаната, сложете малко настъргано индийско орехче и 2 стръка мащерка.
Затоплете сместа за няколко минути и свалете съда от котлона.
Подмажете с масло подходяща форма за печене и в нея подредете картофените кръгчета като ветрило. Залейте ги с ароматната сметанова смес и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете ястието във фурната при температура от 175 градуса за около 25-30 минути.
Украсете огретена с парчета изпържен бекон.
Добър апетит!
Снимка: japovarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, ДОМАТИ И КАПИЯ С МАСЛО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Тостери от лаваш с кашкавал
Коментари към Картофен огретен с кашкавал и бекон