Картофен огретен със сметана и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 1 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- 1 1/2 чаена чаша сметана
- 4 супени лъжици масло
- 1/2 скилидка чесън
- 2 чаени лъжички мащерка
- 1 чаена лъжичка сол
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Обелете картофите и ги нарежете на шайби с дебелина около 3 милиметра.
- Обтрийте тавата с отрязаната скилидка чесън, след което я намажете с 1 супена лъжица масло.
- Разпределете 1/3 от картофите в тавата и ги поръсете с 1/3 от сметаната, солта, черния пипер, кашкавала, мащерката и маслото.
- Повторете с втория и третия слой, като отново завършите с кашкавал, мащерка и масло.
- Покрийте тавата с фолио и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 40-45 минути. Отстранете фолиото и запечете за още 10 минути до образуването на златиста коричка.
- Оставете огретена да се охлади за 10 минути, преди да го сервирате.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тостери от лаваш с кашкавал
Коментари към Картофен огретен със сметана и кашкавал