Картофен огретен с лук, кайма и кашкавал

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 250 грама кашкавал
- 190 грама майонеза
- 400 грама кайма
- 2 глави лук
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на кръгчета обелените картофи и глави кромид, настържете кашкавала.
Намажете с масло дъното на тава и в нея равномерно разпределете ред от картофите.
Следват слой от майонеза, кашкавал, лучени шайби и кайма.
Продължете реденето с картофени кръгчета, които обилно покрийте с майонеза и поръсете с кашкавал.
Поставете съда във фурната, включена на 170 градуса. След 50-60 минути печене ястието ще е придобило златиста апетитна коричка и може да му се насладите.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookorama.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Девет ползи от картофените обелки
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Картофен огретен с лук, кайма и кашкавал