Картофен огретен с лук, кайма и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 250 грама кашкавал
- 190 грама майонеза
- 400 грама кайма
- 2 глави лук
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на кръгчета обелените картофи и глави кромид, настържете кашкавала.
Намажете с масло дъното на тава и в нея равномерно разпределете ред от картофите.
Следват слой от майонеза, кашкавал, лучени шайби и кайма.
Продължете реденето с картофени кръгчета, които обилно покрийте с майонеза и поръсете с кашкавал.
Поставете съда във фурната, включена на 170 градуса. След 50-60 минути печене ястието ще е придобило златиста апетитна коричка и може да му се насладите.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookorama.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 30 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Картофен огретен с лук, кайма и кашкавал