Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза

Необходими продукти:
- 1 килограм пилешко филе
- 7 картофа
- 1 морков
- черен пипер
- морска сол
- 100 милилитра олио
- 1/2 килограм гъби пачи крак
- 10 грама къри
- 3 домата
- 125 грама майонеза
- 200 грама заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Обелете и измийте картофите, нарежете ги на парчета.
Покрийте дъното на дълбока тава с лист фолио, подмажете с олио и разпределете в нея равномерно картофите. Полейте ги с растителна мазнина, подсолете и върху тях сложете нарязаните гъби.
Поръсете ги с рендосания морков, а следващ ред направете от доматени кръгчета.
Измийте и подсушете пилешкото филе, прекалено дебелите парчета разрежете на две и подредете месото върху зеленчуците.
Смесете майонезата и сметаната, добавете наситнения чесън, сол, кърито и черен пипер. Разбъркайте и намажете с този сос повърхността на ястието.
Покрийте с фолио съда и поставете на средното ниво на фурната. Изпечете за около час при температура от 200 градуса.
Когато отстраните покритието, проверете готовността на продуктите. Ако няма нужда от повече готвене, оставете ястието за още няколко минути във фурната, без да слагате фолиото, за да може повърхността да се запече.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: zhenskoe-mnenie.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Сладък картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза