Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Картофени бомбички с кашкавал и пилешко

Картофени бомбички с кашкавал и пилешко

Картофени бомбички с кашкавал и пилешко - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм картофи
  • 50 грама краве масло
  • сол, черен пипер
  • 20 милилитра прясно мляко
  • 100 грама настърган кашкавал
  • 3-4 супени лъжици доматена паста
  • нарязани пресен босилек и риган
  • 300 грама пилешки гърди
  • 2 скилидки чесън
  • зехтин за запръжка
  • 1 чаена лъжичка къри на прах
  • няколко стръка пресен копър

Начин на приготвяне:


Сварете картофите в подсолена вода, охладете ги и ги обелете. Сложете ги в купа и прибавете прясното мляко, маслото, солта и пипера. Направете ги на пюре. Загребете част, направете я на топчица и я сложете върху лист прозрачно фолио.

Разточете, покривайте пюрето с лист пергамент. Направете останалото пюре по същия начин и оставете настрана. В тиган загрейте зехтин и запържете ситно нарязан чесън и пилешко месо, нарязано на жулиени. Подправете с къри, копър, доматена паста и риган или босилек.

Разбъркайте и след 5-10 минути охладете сместа. Сложете от нея върху всяка разточена картофена топка, поръсете с кашкавал и с помощта на стреч фолиото завийте бомбички. Охладете за час и поднесете, гарнирани с червен пипер и зелени подправки по ваш избор.

картофени бомбички

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.bavette.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАлтернативна медицинаЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниДиетиБотаника