Картофени бомбички с кашкавал и пилешко
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 50 грама краве масло
- сол, черен пипер
- 20 милилитра прясно мляко
- 100 грама настърган кашкавал
- 3-4 супени лъжици доматена паста
- нарязани пресен босилек и риган
- 300 грама пилешки гърди
- 2 скилидки чесън
- зехтин за запръжка
- 1 чаена лъжичка къри на прах
- няколко стръка пресен копър
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода, охладете ги и ги обелете. Сложете ги в купа и прибавете прясното мляко, маслото, солта и пипера. Направете ги на пюре. Загребете част, направете я на топчица и я сложете върху лист прозрачно фолио.
Разточете, покривайте пюрето с лист пергамент. Направете останалото пюре по същия начин и оставете настрана. В тиган загрейте зехтин и запържете ситно нарязан чесън и пилешко месо, нарязано на жулиени. Подправете с къри, копър, доматена паста и риган или босилек.
Разбъркайте и след 5-10 минути охладете сместа. Сложете от нея върху всяка разточена картофена топка, поръсете с кашкавал и с помощта на стреч фолиото завийте бомбички. Охладете за час и поднесете, гарнирани с червен пипер и зелени подправки по ваш избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.bavette.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СПЕЛТА ПЪЛНЕЖ ЗА ВЪЗГЛАВНИЦИ ОТ ОБВИВКИ НА ПРОСО
СПЕЛТА ПЪЛНЕЖ ЗА ВЪЗГЛАВНИЦИ ОТ ОБВИВКИ НА СПЕЛТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Намалете високата температура със суров картоф
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
Коментари към Картофени бомбички с кашкавал и пилешко