Картофени мъфини с нежна млечна плънка и бекон
Необходими продукти:
- 3 големи картофа
- 1 глава червен лук
- 150 грама бекон, нарязан на кубчета
- 1-2 яйца
- сол, черен пипер
- зехтин за намазване на формите
- 100 грама крема сирене за мазане
- листенца пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете, подсушете и нарежете картофите на фини кръгчета. Обелете и лука, нарежете го на полумесеци. Сгорещете сух тиган и запържете бекона, смесен с лука. Охладете и го смесете с разбитите яйца. Намаслете форма за мъфини, подредете фините резени картоф по стените и дъното й.
Разпределете от яйчената смес във всяко отделение и сложете по една лъжичка или кубче крема сирене.
Покрийте с картофени изрезки и запечете в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. Охладете, поднесете, разрежете и им се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.chefclub.tv
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СПЕЛТА ПЪЛНЕЖ ЗА ВЪЗГЛАВНИЦИ ОТ ОБВИВКИ НА ПРОСО
СПЕЛТА ПЪЛНЕЖ ЗА ВЪЗГЛАВНИЦИ ОТ ОБВИВКИ НА СПЕЛТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ТАБЛА С МЪФИНИ BJ465
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
СЛАЙСЕР ЗА КАРТОФЕНИ ПРЪЧИЦИ ALPINA
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Картофени мъфини с нежна млечна плънка и бекон