Картофени мъфини с нежна млечна плънка и бекон

Необходими продукти:
- 3 големи картофа
- 1 глава червен лук
- 150 грама бекон, нарязан на кубчета
- 1-2 яйца
- сол, черен пипер
- зехтин за намазване на формите
- 100 грама крема сирене за мазане
- листенца пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете, подсушете и нарежете картофите на фини кръгчета. Обелете и лука, нарежете го на полумесеци. Сгорещете сух тиган и запържете бекона, смесен с лука. Охладете и го смесете с разбитите яйца. Намаслете форма за мъфини, подредете фините резени картоф по стените и дъното й.
Разпределете от яйчената смес във всяко отделение и сложете по една лъжичка или кубче крема сирене.
Покрийте с картофени изрезки и запечете в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. Охладете, поднесете, разрежете и им се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.chefclub.tv
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Руладини с бекон на фурна
- Перфектните бананови мъфини
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Картофени мъфини с нежна млечна плънка и бекон