Мъфини с бекон и картофи
Необходими продукти:
- 4 средни червени картофа
- 3 сладки картофа
- 6 слайса бекон
- 1 чаена чаша чедър
- 1 чаена чаша сос Холандез
- 3 супена лъжица нарязани пера зелен лук
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса и намазнете форми за мъфини, или ги напръскайте с готварски спрей.
Във всяка формичка сложете по 1 слайс бекон, обвит по стените на чашката.
Нарежете на тънки кръгчета картофите. Подредете 8 резена един след друг, като редувате веднъж сладък картоф и веднъж червен. Сложете ги в чиния и ги загрейте за 30 секунди в микровълновата фурна, след което ги навийте на руло.
Направете така с всички картофи. Във всяка форма сложете 3 изправени картофени рулца. Поръсете с настърганата моцарела.
Сложете да се пече за 25-30 минути, докато сиренето се разтопи и запече. Оставете за 10 минути да се охладят, преди да ги извадите от формите.
Преди да сервирате, полейте със сос Холандез и поръсете с няколко листенца зелен лук.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Картофени мъфини с топено сирене, извара и моркови
- Перфектните бананови мъфини
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Мъфини с ябълково пюре и пълнеж крема сирене
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
Коментари към Мъфини с бекон и картофи