Картофени мъфини с бекон и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 2 1/2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена чаша настърган кашкавал
- 3 резена бекон, нарязани на ситно
- 3/4 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Загрейте 1/2 супена лъжица зехтин в тиган на силен огън и запечете бекона за 2-3 минути.
- Прехвърлете го върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Обелете и настържете картофите и ги прехвърлете в гевгир. Изплакнете под студена течаща вода и отцедете.
- Изстискайте картофите в шепи и ги прехвърлете в голяма купа.
- Добавете по-голямата част от бекона, 2 супени лъжици зехтин, солта, черния пипер и кашкавала. Разбъркайте добре.
- Подмажете с масло форма за мъфини с 12 гнезда и разпределете сместа. Леко изравнете с гърба на лъжица.
- Печете в продължение на 30 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете картофените мъфини да се охладят за кратко, преди да ги извадите от формата.
- Поднесете ги топли, гарнирани с останалия бекон и нарязания пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ТАБЛА С МЪФИНИ BJ465
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
АКТИВЕН ВЪГЛЕН таблетки 250 мг * 20
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 50 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Картофени мъфини с бекон и кашкавал