Печени картофени кръгчета в пакет от бекон с кашкавал

Необходими продукти:
750 грама картофи
40 грама масло
300 грама пушен бекон
сол и смлян черен пипер на вкус
150 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета (ако използвате пресни, не ги обелвайте).
Подмажете квадратна форма с дължина на страната около 24-26 сантиметра с масло и по дъното и стените й подредете плътно ивици бекон, които да излизат малко от съда.
Сложете 1/3 от картофите върху дъното от бекон, подправете със сол и смлян черен пипер и поръсете с настърган кашкавал.
Продължете в същата последователност, оформяйки 3 картофени пласта, като последният не покривайте с кашкавал.
Затворете картофите с бекона и сложете парче масло в средата. Покрийте съда плътно с фолио и поставете във фурната за около 60-75 минути.
Когато извадите тавата от фурната, отстранете фолиото и оставете ястието да престои 10 минути. След това обърнете върху подходящ плосък съд. Нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
Коментари към Печени картофени кръгчета в пакет от бекон с кашкавал