Запечени пресни картофи с бекон и зеленчуци
Това е една много вкусна салата, която може да се сервира и като самостоятелно ястие.
Необходими продукти:
пресни картофи
пресни тиквички
жълта чушка
праз лук
бекон
сол, млян черен пипер, орегано, риган
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите и тиквичките на кръгчета с дебелина 0,5 см, праза на ситно, чушката на дълги ивици. Подмажете тавичка със зехтин, сложете един слой картофи, сол, пипер, още един слой картофи, пак сол и пипер, най-отгоре ред тиквички. Върху тях изсипете праза и чушката, подправете със сол, пипер, орегано, риган и няколко капки зехтин. След това подредете бекона и най-отгоре още 2-3 реда картофи. Посолете, подправете с пипер всеки пласт, най-горния намажете със зехтин. Покрийте с фолио и печете на 15 минути на 200 градуса, след което махнете фолиото, сложете тавичката на най-високото положение във фурната и запечете около 20 минути до получаването на златиста коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
СОЯ ПЕЧЕНА 200 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
БИГДЖИГС ДЪРВЕНИ МАГНИТИ - ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ BJ273
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Алкална диета
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
Коментари към Запечени пресни картофи с бекон и зеленчуци