Запечени пресни картофи с бекон и зеленчуци
Това е една много вкусна салата, която може да се сервира и като самостоятелно ястие.
Необходими продукти:
пресни картофи
пресни тиквички
жълта чушка
праз лук
бекон
сол, млян черен пипер, орегано, риган
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите и тиквичките на кръгчета с дебелина 0,5 см, праза на ситно, чушката на дълги ивици. Подмажете тавичка със зехтин, сложете един слой картофи, сол, пипер, още един слой картофи, пак сол и пипер, най-отгоре ред тиквички. Върху тях изсипете праза и чушката, подправете със сол, пипер, орегано, риган и няколко капки зехтин. След това подредете бекона и най-отгоре още 2-3 реда картофи. Посолете, подправете с пипер всеки пласт, най-горния намажете със зехтин. Покрийте с фолио и печете на 15 минути на 200 градуса, след което махнете фолиото, сложете тавичката на най-високото положение във фурната и запечете около 20 минути до получаването на златиста коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
СУОНСЪН ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ЖИВОТ таблетки * 300
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Руладини с бекон на фурна
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
Коментари към Запечени пресни картофи с бекон и зеленчуци