Печено филе от сьомга със салца от авокадо

Необходими продукти
За сьомгата:
- 4 филета от сьомга
- 2 супени лъжици студено пресован зехтин
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1 чаена лъжичка червен пипер на прах
- 1 чаена лъжичка лук на прах
- 1/2 чаена лъжичка чили на прах
- 1 чаена лъжичка смлян черен пипер
Салца с авокадо:
- 1 авокадо, нарязано
- 1/2 малка глава червен лук, нарязан
- сок от 2 лимона
- 1-2 супени лъжици ситно нарязан магданоз
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- В подходящ съд смесете сухите подправки - сол, черен и червен пипер, кимион, лук и чили.
- Намажете филетата от сьомга със зехтина и ги обтрийте със сместа от подправки. Съхранявайте в хладилник в продължение на минимум 30 минути.
- Предварително загрейте скарата /или грила във фурната/ и запечете филетата от сьомга за около 5 минути или до предпочитаната от вас готовност.
- Поставете нарязаното авокадо в купа и добавете към него магданоза, червения лук и лимоновия сок, подправете със сол на вкус и разбъркайте добре.
- Сервирайте филетата от сьомга, като разпределите върху тях салцата от авокадо.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
АБОФАРМА ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 1000 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печени кайсии с мащерка и мед
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Френски дресинг за зеленчукова салата
Коментари към Печено филе от сьомга със салца от авокадо