Печено филе от сьомга със салца от авокадо

Необходими продукти
За сьомгата:
- 4 филета от сьомга
- 2 супени лъжици студено пресован зехтин
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1 чаена лъжичка червен пипер на прах
- 1 чаена лъжичка лук на прах
- 1/2 чаена лъжичка чили на прах
- 1 чаена лъжичка смлян черен пипер
Салца с авокадо:
- 1 авокадо, нарязано
- 1/2 малка глава червен лук, нарязан
- сок от 2 лимона
- 1-2 супени лъжици ситно нарязан магданоз
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- В подходящ съд смесете сухите подправки - сол, черен и червен пипер, кимион, лук и чили.
- Намажете филетата от сьомга със зехтина и ги обтрийте със сместа от подправки. Съхранявайте в хладилник в продължение на минимум 30 минути.
- Предварително загрейте скарата /или грила във фурната/ и запечете филетата от сьомга за около 5 минути или до предпочитаната от вас готовност.
- Поставете нарязаното авокадо в купа и добавете към него магданоза, червения лук и лимоновия сок, подправете със сол на вкус и разбъркайте добре.
- Сервирайте филетата от сьомга, като разпределите върху тях салцата от авокадо.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА С DNA ГЕЛ ОТ СЬОМГА 2 мл * 10
НовОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО капсули 500 мг * 120 SANCT BERNHARD
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Ароматна печена царевица
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Отглеждане на авокадо
- Масло от авокадо
- Чеснова майонеза със зехтин
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
Коментари към Печено филе от сьомга със салца от авокадо