Печено филе от сьомга със салца от авокадо
Необходими продукти
За сьомгата:
- 4 филета от сьомга
- 2 супени лъжици студено пресован зехтин
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1 чаена лъжичка червен пипер на прах
- 1 чаена лъжичка лук на прах
- 1/2 чаена лъжичка чили на прах
- 1 чаена лъжичка смлян черен пипер
Салца с авокадо:
- 1 авокадо, нарязано
- 1/2 малка глава червен лук, нарязан
- сок от 2 лимона
- 1-2 супени лъжици ситно нарязан магданоз
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- В подходящ съд смесете сухите подправки - сол, черен и червен пипер, кимион, лук и чили.
- Намажете филетата от сьомга със зехтина и ги обтрийте със сместа от подправки. Съхранявайте в хладилник в продължение на минимум 30 минути.
- Предварително загрейте скарата /или грила във фурната/ и запечете филетата от сьомга за около 5 минути или до предпочитаната от вас готовност.
- Поставете нарязаното авокадо в купа и добавете към него магданоза, червения лук и лимоновия сок, подправете със сол на вкус и разбъркайте добре.
- Сервирайте филетата от сьомга, като разпределите върху тях салцата от авокадо.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
Коментари към Печено филе от сьомга със салца от авокадо