Сос от печени домати с чесън и босилек

Необходими продукти:
2 килограма домати (дребни до средни по размер)
3-4 стръка босилек
1 глава чесън
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
зехтин по желание
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, разрежете ги на половина. Чесъна обелете и нарежете на кръгчета.
Застелете с пергамент дъното на подходяща форма, намажете хартията със зехтин и подредете доматите върху нея с разрезите надолу. Поръсете с парченцата чесън и листенца босилек. Сложете сол и смлян черен пипер на вкус, напръскайте със зехтин.
Изпечете доматите в загрята до 180-200 градуса фурна в продължение на 15-20 минути.
Когато са готови, оставете да се охладят и разбийте всичко с блендер до получаването на еднородна консистенция.
Сосът се съхранява в хладилник не повече от седмица.
Ако решите да го консервирате за зимата, пастьоризирайте за 10-15 минути, разпределете в буркани, след това затворете с капаци и приберете на тъмно и хладно място.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АКСИВЕН МУЛТИВИТАМИНИ С ПРОБИОТИЦИ И ЖЕНШЕН таблетки * 60
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Кои хора трябва да внимават с консумацията на чесън?
- Домашна италианска подправка
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
Коментари към Сос от печени домати с чесън и босилек