Сос от печени домати с чесън и босилек
Необходими продукти:
2 килограма домати (дребни до средни по размер)
3-4 стръка босилек
1 глава чесън
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
зехтин по желание
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, разрежете ги на половина. Чесъна обелете и нарежете на кръгчета.
Застелете с пергамент дъното на подходяща форма, намажете хартията със зехтин и подредете доматите върху нея с разрезите надолу. Поръсете с парченцата чесън и листенца босилек. Сложете сол и смлян черен пипер на вкус, напръскайте със зехтин.
Изпечете доматите в загрята до 180-200 градуса фурна в продължение на 15-20 минути.
Когато са готови, оставете да се охладят и разбийте всичко с блендер до получаването на еднородна консистенция.
Сосът се съхранява в хладилник не повече от седмица.
Ако решите да го консервирате за зимата, пастьоризирайте за 10-15 минути, разпределете в буркани, след това затворете с капаци и приберете на тъмно и хладно място.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Домат
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Пилешко филе Капрезе
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Сос от печени домати с чесън и босилек