Мариновани печени чушки с чесън, босилек и копър
Необходими продукти:
12 - 15 чушки за печене
чесън на вкус
босилек на вкус
копър на вкус
5 супени лъжици зехтин
1,5 чаена лъжица винен оцет 7%
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
1/2 чаена лъжица семена кориандър
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете чушките, изпечете ги във фурната (около 20 - 25 минути при 200-220 градуса на режим грил), след това сложете в съд с капак или в пакет, за да се запарят за половин час. Следва да обелите от ципите и да отстраните опашките, като запазите малко от отделящия се сок. Чушките накъсайте или нарежете на 4 части по дължина.
Накъсайте босилека и копъра, чесъна нарежете и пригответе маринатата.
Смесете оцета, 4 супени лъжици сок, получен при печенето на чушките, зехтина. След това прибавете черния пипер, семената кориандър, захарта и солта.
Измийте буркан, стерилизирайте го във фурната и в него подредете чушките на слоеве, между които слагайте по малко от чесъна, зелените подправки и наливайте от маринатата. Така до напълването на буркана. Затворете го с капак и сте готови. Ако искате да съхранявате чушките по-дълго време, стерилизирайте пълните буркани.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗДРАВ БЯЛ ДРОБ 100 мл
ГАСТРОТЕРРА капсули * 30
НАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл 571810
Безплатна доставка за България!КОКОБО капсули 50 мг * 60
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г MT1420
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Пилешко филе Капрезе
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
Коментари към Мариновани печени чушки с чесън, босилек и копър