Печено пиле с чесън в буркан

Необходими продукти:
1 пиле с тегло около 2 килограма
5 скилидки чесън
1 глава лук
сол и смлян черен пипер на вкус
няколко зърна бахар
100 милилитра вода
1 трилитров буркан
Начин на приготвяне:
Измийте пилето, подсушете го и нарежете на порции (големината на парчетата е по ваш избор).
На дъното на чист и сух трилитров буркан сложете няколко зърна бахар, след това пилешко, последвано от лук, нарязан на полукръгчета. Поръсете със сол и смлян черен пипер, прибавете и чесън (може да нарежете и него). В тази последователност подредете всички продукти в буркана и накрая налейте водата. Затворете съда с капак (без гумени части) и поставете във фурната. Тя трябва да бъде напълно студена, в противен случай бурканът ще се счупи. Когато я включите (180 градуса), оставете пилето да се приготвя в продължение на 50 минути.
Вече може да се насладите на неповторимия вкус на ястието, за поднасянето на което дори не е необходима гарнитура.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Ароматна печена царевица
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
Коментари към Печено пиле с чесън в буркан
Митев
На колко градуса се пече?
180 °C.
На колко градуса се пече?