Запечено козе сирене с домати и чесън

Необходими продукти:
250 грама козе сирене
700 грама домати
3 скилидки чесън
2 супени лъжици зехтин
1/4 чаена лъжица червен пипер на люспи
1/2 чаена лъжица сух босилек
1/2 чаена лъжица сух риган
1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Смесете зехтина с намачканите скилидки чесън, червения пипер на люспи, сухите босилек и риган, солта.
Изсипете сместа в силно нагорещен тиган и нека се пържи по-малко от минута (около 45 секунди). След това прибавете нарязаните на четвъртинки домати и след 5-10 минути прехвърлете сместа в подходяща форма за печене. Върху ароматната основа подредете парченцата козе сирене и поставете ястието в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15 минути.
Поднесете с препечен или пълнозърнест хляб.
Добър апетит!
Снимка: kitchenmag.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
НовОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домат
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Тутманик
Коментари към Запечено козе сирене с домати и чесън