Печена патица със сос от чесън, стафиди и майонеза
Необходими продукти:
1 цяла патица
2 чаени лъжици светли стафиди
1 супена лъжица доматено пюре
1 супена лъжица майонеза
3 глави чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Първо направете соса. Измийте стафидите и ги смелете (може да използвате блендер). Чесъна обелете и намачкайте, смесете го със стафидите, прибавете доматеното пюре, майонезата и разбъркайте всичко.
Подсолете патицата отвътре и отвън, след което намажете с готовия сос и изпечете в загрята до 200 градуса фурна в продължение на около 2 часа и 30 минути.
Поднесете гореща.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
СОЯ ПЕЧЕНА 200 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Козунак
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Хлебен пудинг
- Хапвайте пресен чесън, за да снабдите организма си с повече витамин С
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
Коментари към Печена патица със сос от чесън, стафиди и майонеза