Печена патица със сос от чесън, стафиди и майонеза
Необходими продукти:
1 цяла патица
2 чаени лъжици светли стафиди
1 супена лъжица доматено пюре
1 супена лъжица майонеза
3 глави чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Първо направете соса. Измийте стафидите и ги смелете (може да използвате блендер). Чесъна обелете и намачкайте, смесете го със стафидите, прибавете доматеното пюре, майонезата и разбъркайте всичко.
Подсолете патицата отвътре и отвън, след което намажете с готовия сос и изпечете в загрята до 200 градуса фурна в продължение на около 2 часа и 30 минути.
Поднесете гореща.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Печена патица със сос от чесън, стафиди и майонеза