Печена патица със сос от чесън, стафиди и майонеза

Необходими продукти:
1 цяла патица
2 чаени лъжици светли стафиди
1 супена лъжица доматено пюре
1 супена лъжица майонеза
3 глави чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Първо направете соса. Измийте стафидите и ги смелете (може да използвате блендер). Чесъна обелете и намачкайте, смесете го със стафидите, прибавете доматеното пюре, майонезата и разбъркайте всичко.
Подсолете патицата отвътре и отвън, след което намажете с готовия сос и изпечете в загрята до 200 градуса фурна в продължение на около 2 часа и 30 минути.
Поднесете гореща.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Печена патица със сос от чесън, стафиди и майонеза