Печени ябълки с плънка от орехи, стафиди и канела в масло и портокалов сок
Необходими продукти:
6 средни ябълки
4 супени лъжици захар
3 супени лъжици стафиди
1 чаена лъжица канела
натрошени орехови ядки
1 лимон
10 грама масло
1/2 портокал
2 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Заемете те с направата на плънката. Настържете ситно кората на лимона, сложете в купа и добавете стафидите, захарта, орехите и канелата.


Изцедете сока от портокала.
С подходящ нож издълбайте и отстранете вътрешността със семената на ябълките. Дъното на плодовете запазете цяло, за да не изтече плънката.


Напълнете ги със сладката смес и подредете в подходяща форма.

Върху всяка ябълка сложете по малко парченце масло и полейте с портокаловия сок (по около 2 - 3 чаени лъжички на плод).

Налейте малко вода на дъното на формата и поставете във фурната за 2 - 3 часа. Може да ги покриете с фолио.
Ябълките трябва да омекнат, а плънката да се запече.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ЧАЙ ГРЪДЕН НАСИПЕН 120 г
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ сироп 100 мл
ЕН - ТИ - ТУС С МЕНТОЛ И ДЖИНДЖИФИЛ таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
АУРА ХЕРБАЛС ОРЕХОВ КОМПЛЕКС капки 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Кои плодове за какво са полезни?
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Бразилски орех за здраве и стройна фигура
- Как да изгоним плодовите мушици от дома?
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Хлебен пудинг
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
Коментари към Печени ябълки с плънка от орехи, стафиди и канела в масло и портокалов сок