Печени ябълки с плънка от орехи, стафиди и канела в масло и портокалов сок
Необходими продукти:
6 средни ябълки
4 супени лъжици захар
3 супени лъжици стафиди
1 чаена лъжица канела
натрошени орехови ядки
1 лимон
10 грама масло
1/2 портокал
2 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Заемете те с направата на плънката. Настържете ситно кората на лимона, сложете в купа и добавете стафидите, захарта, орехите и канелата.
Изцедете сока от портокала.
С подходящ нож издълбайте и отстранете вътрешността със семената на ябълките. Дъното на плодовете запазете цяло, за да не изтече плънката.
Напълнете ги със сладката смес и подредете в подходяща форма.
Върху всяка ябълка сложете по малко парченце масло и полейте с портокаловия сок (по около 2 - 3 чаени лъжички на плод).
Налейте малко вода на дъното на формата и поставете във фурната за 2 - 3 часа. Може да ги покриете с фолио.
Ябълките трябва да омекнат, а плънката да се запече.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ 50 мл
НовЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д-Р БАХ ПРОТИВ ЗАВИСИМОСТИ 20 мл
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ЗА ЖЕНАТА 50 мл
НовДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗАВИСИМОСТИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Орехи - ползи и вреди
- Диета с ябълки за 7 дни
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Печени ябълки с плънка от орехи, стафиди и канела в масло и портокалов сок