Пилешки рулца в бекон на фурна

Необходими продукти:
За рулата:
- 4 пилешки филета от бутче без кожа, разполовени
- 8 ленти шарен бекон
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжичка зехтин
За микса от подправки:
- 1 супена лъжица брашно
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1/2 чаена лъжичка лют червен пипер /по избор/
- 1/2 чаена лъжичка сол кашер
- черен пипер на вкус, прясно смлян
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте голяма тава с хартия за печене.
- Смесете подправките в малка купа и разбъркайте добре.
- Прехвърлете кафявата захар в малка купа.
- Оваляйте пилешките филета в микса от подправки и отърсете излишъка.
- Поставете всяко от тях в единия край на лента бекон и завийте на руло.
- Оваляйте в кафявата захар и разпределете в подготвената тава.
- Поръсете пилешките рула със зехтина и печете около 25-30 минути до златисто кафяв цвят.
- Използвайте четка, за да ги намажете обилно с отделилия се сос.
- Поднесете опакованите филета топли върху канапе от картофено пюре и зелена салата по избор.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Ароматна печена царевица
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Пилешки гърди с фурми
- Ягодово руло
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
Коментари към Пилешки рулца в бекон на фурна