Рулца от печени чушки с шунка и извара
Необходими продукти:
1 килограм печени червени чушки
100 грама тънко нарязана шунка
200 грама извара
100 грама белени шамфъстъци
сол и смлян черен пипер на вкус
настъргана лимонена кора на вкус
зехтин
Начин на приготвяне:
Изпечете чушките в загрята до 200 градуса фурна в продължение на 20 минути. Обръщайте ги по време не приготвянето, за да се изпекат равномерно. Вместо фурна, може да използвате и тиган без мазнина.
През това време направете плънката. Изварата прокарайте през сито, добавете смлените шамфъстъци и настърганата лимонена кора, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко.
Когато готовите чушки се охладят, обелете ги и почистете от семената и опашките. След това накъсайте по дължина на подходящи парчета, от които да оформите рулца.
Върху всяка ивица чушка сложете по едно тънко парче шунка, разпределете от получената плънка по цялата повърхност и навийте. Закрепете рулата с помощта на клечки за зъби. Подредете в подходящ съд и полейте с малко зехтин.
Съхранявайте в хладилник.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
НовМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Цветни рулца от тортила питки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
Коментари към Рулца от печени чушки с шунка и извара