Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)

Необходими продукти:
4 килограма чушки (може и люти), в случая - сиврия
500 милилитра винен оцет
500 милилитра олио
300 грама чесън
5 връзки кориандър
5 връзки целина
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете чесъна и зелените подправки, смесете ги. Измийте чушките, направете малки разрези с формата на кръст на върха, не махайте опашките. Ако използвате лют сорт, залейте ги със студена вода за 2 дни, която сменяйте 3 - 4 пъти дневно. Отцедете течността с помощта на гевгир.
Налейте в тенджера оцета и олиото, прибавете сол. Сложете на котлона и когато сместа заври, сложете чушките (на няколко порции) да се варят в продължение на 5 - 7 минути. Внимавайте да не се разварят. След това ги извадете с решетъчна лъжица, сложете в купа, поръсете с нарязаните чесън и зелени подправки.
Повтаряйте процедурата, докато свършат чушките.
Ако ще консумирате веднага, приберете ги в хладилника за няколко дни, за да се мариноват и са готови.
Ако сте решили да правите зимнина, сложете чушките в чисти половинлитрови буркани заедно с подправките, залейте с останалата течност, стерилизирайте за 15 - 20 минути и обърнете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БУЛГАР ХЕРБС ХЕРБАСЛИМ таблетки * 120
МАЙПРОТЕИН СОСОВЕ БЕЗ ЗАХАР С РАЗЛИЧНИ ВКУСОВЕ 250 мл
ПАСТА ЗА ЗЪБИ СПЛАТ СПЕЦИАЛ ШОК 75 мл
ХАНФ НАТУР ХРУПКАВИ БИО КОНОПЕНИ ТОПЧЕТА ХОТ & СПАЙС 100 гр.
НовДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Риба с ориз на фурна
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Спазвайте 4 основни правила, когато отглеждате пипер
- Перфектната марината за пилешко месо
- Печено пиле с чесън в буркан
- Мариновани сушени пилешки гърди с подправки
- Лютите чушки понижават високото кръвно налягане
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
Коментари към Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)