Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
Необходими продукти:
- 3 броя филе от сьомга
- сок и кора от един лайм
- 1 супени лъжици чили
- 1 скилидка чесън, нарязана на фино
- 3 червени чушки
- 2 жълти чушки
- 1 лимон
- 2-3 стръка девесил
- 3 зелени чушки
- 2 обелени и нарязани моркова
- 1 глава лук
- 1 чаена лъжичка масло
- 1/2 чаена лъжичка червен пипер
- няколко стръка пресен магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 1 чаена лъжичка сладък чили сос
- 1/2 чаена чаша зехтин за мариноване
Начин на приготвяне:
Почистете, нарежете чушките и ги сложете в купа. Към тях добавете чилито, чесъна, сока и корите от лайма. Подправете с нарязан ситно девесил, балсамов оцет, чили сос и зехтин.

Разбъркайте и мариновайте рибата за два часа. Намаслете тава, сложете филето и разпределете пикантната зеленчукова смес.

В тиган загрейте 1 чаена лъжичка масло, задушете лука, морковите, нарязаният на четвъртинки лимон. Пресипете в тавата и разбъркайте внимателно. Загрейте фурна на 200 градуса, запечете за 20-30 минути и охладете. Поднесете сьомгата топла, гарнирана със зеленчуците и няколко стръкчета пресен магданоз.

Добър апетит!
Източник: therecipecritic.com
Източник: www.playfulcooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
ПРОМОСОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Гъби в чеснова марината
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Мариновани свински уши
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм