Мариновани свински уши
Необходими продукти:
3-4 броя свински уши
3-4 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица оцет
2 чаени лъжици сол
1/2 чаена лъжица захар
3-4 скилидки чесън
2 щипки смлян черен пипер
1-2 щипки смлян лют червен пипер
1-2 щипки сух босилек
2 щипки суха подправка аджика
2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Опърлете ушите, почистете ги и измийте добре. Сложете ги в тенджера, залейте с вода, която да ги покрие напълно, подсолете и сложете дафиновите листа. Сварете ги (около 1,5-2 часа).
Направете маринатата, смесвайки в подходящ съд зехтина, оцета, захарта и всички сухи подправки. Добавете и нарязаните скилидки чесън. Оставете известно време, за да може съставките да отделят ароматите си.
Сварените уши охладете и нарежете на тънки ивици.
Изсипете ги в здрав найлонов плик и налейте маринатата. Завържете плика и разклатете. След това го приберете в хладилника за 10-12 часа.
През това време разклащайте плика няколко пъти.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свински уши с чесън на фурна
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Мариновани цели моркови с чесън и оцет
- Мариновани сушени пилешки гърди с подправки
- Печени свински уши със сос
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
Коментари към Мариновани свински уши