Мариновани свински уши
Необходими продукти:
3-4 броя свински уши
3-4 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица оцет
2 чаени лъжици сол
1/2 чаена лъжица захар
3-4 скилидки чесън
2 щипки смлян черен пипер
1-2 щипки смлян лют червен пипер
1-2 щипки сух босилек
2 щипки суха подправка аджика
2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Опърлете ушите, почистете ги и измийте добре. Сложете ги в тенджера, залейте с вода, която да ги покрие напълно, подсолете и сложете дафиновите листа. Сварете ги (около 1,5-2 часа).

Направете маринатата, смесвайки в подходящ съд зехтина, оцета, захарта и всички сухи подправки. Добавете и нарязаните скилидки чесън. Оставете известно време, за да може съставките да отделят ароматите си.

Сварените уши охладете и нарежете на тънки ивици.

Изсипете ги в здрав найлонов плик и налейте маринатата. Завържете плика и разклатете. След това го приберете в хладилника за 10-12 часа.

През това време разклащайте плика няколко пъти.

Добър апетит!
Снимки: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свински уши с чесън на фурна
- Гъби в чеснова марината
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Пикантни свински уши на скара със сусам
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Маринован червен лук с чесън, дафинов лист и бахар
- Мариновани домати с чесън и лук
Коментари към Мариновани свински уши