Перфектната марината за пилешко месо
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша прясно изцеден лимонов сок
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1/2 супена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер на люспи
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 3 скилидки чесън, смачкани или пресовани
- кората на 1 лимон, обелена или настъргана на ситно
- 1/4 чаена чаша пресни билки, нарязани на ситно /магданоз, мащерка, босилек и т.н./
Начин на приготвяне:
- В средно голяма купа смесете лимоновия сок, зехтина, горчицата, солта, червения пипер на люспи и черния пипер.
- Разбъркайте, докато солта се разтвори напълно.
- Добавете чесъна, лимоновите кори и пресните билки. Разбъркайте.
- Покрийте купата с найлоново фолио и съхранявайте маринатата в хладилник за не повече от 1-2 часа.
Приятен апетит!
Снимки: inspiredtaste.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Перфектната марината за пилешко месо