Печени бутчета със сладък горчичен сос и чесън
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета
- 2 скилидки чесън, обелени
- 10 грама сусам
- сол, черен пипер и кимион
- 3 супени лъжици тъмен соев сос
- 1 супена лъжица горчица
- 1 чаена лъжица сусамово масло
- 1 чаена лъжица течен мед
- алуминиево фолио
Начин на приготвяне:
Нарежете скилидките чесън ситно.
Сложете ги в купичка и прибавете сол, черен пипер, кимион, соев сос, горчица, сусамово масло и мед.
Разбъркайте до хомогенност и мариновайте местото за час.
Застелете тава с алуминиево фолио, подредете бутчетата, намажете ги с останалата марината и загрейте фурната на 190 градуса.
Изпечете месото за 30-35 минути. Охладете и разсипете порции.
Поднесете ароматните бутчета, поръсени със сусам и им се насладете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: niftyrecipe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Мариновани свински уши
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Месо на токачка
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Печени бутчета със сладък горчичен сос и чесън