Мариновани пилешки хапки

Необходими продукти:
2 парчета пилешко филе
1 лайм
7 стръка джоджен
1 супена лъжица олио
4 скилидки чесън
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
С помощта на блендер смелете листата джоджен, скилидките чесън, налейте сока от цитруса и олиото.
Нарежете филето на парченца или тънки ивици, които овкусете със сол и смлян черен пипер. След това залейте с получената марината и оставете така за час.
Остава да изпържите пилешките хапки в нагорещено олио от двете страни до образуването на румена коричка.
Поднесете с чеснов сос или друг любим. Поръсете с кашкавал или сирена по избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Бързо маринован червен лук
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Панирани зелени домати
- Рулца от печени чушки с шунка и извара
- Пилешко в уок тиган с портокали и кейл
Коментари към Мариновани пилешки хапки