Мариновани пилешки хапки

Необходими продукти:
2 парчета пилешко филе
1 лайм
7 стръка джоджен
1 супена лъжица олио
4 скилидки чесън
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
С помощта на блендер смелете листата джоджен, скилидките чесън, налейте сока от цитруса и олиото.
Нарежете филето на парченца или тънки ивици, които овкусете със сол и смлян черен пипер. След това залейте с получената марината и оставете така за час.
Остава да изпържите пилешките хапки в нагорещено олио от двете страни до образуването на румена коричка.
Поднесете с чеснов сос или друг любим. Поръсете с кашкавал или сирена по избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Мариновано овче сирене с босилек
- Печено пиле на фурна с узо и подправки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Мариновани домати с чесън и лук
Коментари към Мариновани пилешки хапки