Мариновани пилешки хапки

Необходими продукти:
2 парчета пилешко филе
1 лайм
7 стръка джоджен
1 супена лъжица олио
4 скилидки чесън
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
С помощта на блендер смелете листата джоджен, скилидките чесън, налейте сока от цитруса и олиото.
Нарежете филето на парченца или тънки ивици, които овкусете със сол и смлян черен пипер. След това залейте с получената марината и оставете така за час.
Остава да изпържите пилешките хапки в нагорещено олио от двете страни до образуването на румена коричка.
Поднесете с чеснов сос или друг любим. Поръсете с кашкавал или сирена по избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Мариновано овче сирене с босилек
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Бразилски хапки с пилешко месо (Коксинха) и доматен сос
- Мариновани печени чушки с чесън, босилек и копър
Коментари към Мариновани пилешки хапки