Мариновано овче сирене с босилек

Необходими продукти:
1 килограм овче сирене (може да използвате също козе или краве)
зехтин
пресни босилек, магданоз и други зелени подправки по ваш избор
семена копър, смес от италиански билки
зърна бахар
черен пипер
Начин на приготвяне:
За 1 килограм сирене ще са ви необходими 2 буркана с вместимост около 750 милилитра всеки.
Нарежете сиренето на кубчета или натрошете с ръце. Увийте в хартия, за да може тя да поеме влагата.
След това оваляйте в смес от изброените сухи подправки и поставете в бурканите, като между парченцата сирене преплетете пресните зелени подправки.
Сложете бахара и черния пипер. Залейте със зехтин и приберете в хладилника и оставете да престои там седмица.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Тутманик
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
Коментари към Мариновано овче сирене с босилек