Хапки от извара и сирене
Необходими продукти:
500 грама извара
3 с. л. настъргано сирене
2 с. л. накълцан магданоз
1 лимон
1 с. л. зехтин
1 с. л. масло
1 с. л. брашно
сол
Начин на приготвяне:
Смесете изварата с магданоза и 2 с. л. от сиренето. Настържете на ситно лимоновата кора и оставете малко от нея за украса, останалото количество прибавете в сместа, сложете сол и разбъркайте. Поръсете дъното на тава или дъска за рязане с брашно. Оформете топчета с помощта на мокра лъжица (супена или десертна) и ги подредете в съда или върху дъската. Поръсете отгоре с брашно и сложете в хладилника за 30 минути.
Сложете вода да заври, в нея налейте зехтина, подсолете и пуснете вътре топчетата от извара за 3-5 минути. Така приготвени ги подредете в чиния, поръсете с останалите лимонова кора и сирене. Преди да поднесете, сложете по мъничко масло върху всяка хапка и украсете с магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Тутманик
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Рецепти за сирене пане
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Хапки от извара и сирене