Предястие от извара и кашкавал

Необходими продукти:
250 грама извара
50 грама кашкавал
50 грама масло
3 с. л. сметана
1 скилидка чесън
магданоз и копър - на вкус
2-3 препечени ръжени филийки или ръжени сухари
1 ч. л. лимонов сок
сол и пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Минете изварата през сито или разбийте с помощта на блендер до получаване на еднородна консистенция. Сухарите натрошете, кашкавала настържете. Копъра и магданоза накълцайте на ситно. Смесете изварата, настъргания кашкавал, зелените подправки, маслото, сметаната и лимоновия сок. Добавете намачкания чесън, овкусете със сол и пипер. От получената смес оформете топчета и ги поръсете със сухарите. Сложете в хладилник за 1 час. След това подредете в чиния и украсете с копър и магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Мариновано овче сирене с босилек
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Предястие от печени домати на скара с препечен хляб и пармезан
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Желиран десерт от извара с праскови
- Питка от кашкавал с яйца и сметана (на тиган)
Коментари към Предястие от извара и кашкавал