Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара

Необходими продукти:
100 грама горчив шоколад
120 грама масло
150 грама захар
4 яйца
150 грама брашно
1 чаена лъжица (равна) набухвател
300 грама мека извара
1 пакетче ванилова захар
300 грама замразени вишни
щипка сол
Необходими продукти:
Начупете шоколада на парчета, разтопете го заедно с маслото на водна баня. Разбийте с миксер 2 от яйцата и 50 грама от захарта, прибавете щипка сол и ваниловата захар.
За да направите крема, разбийте изварата с останалите 100 грама захар и другите 2 яйца (до кремообразно състояние).
Към яйцата и захарта, които разбихте по-рано, прибавете разтопения и охладен шоколад с маслото. Разбийте с миксер, добавете брашното и набухвателя. Следва да разбиете на най-ниската скорост или да разбъркате сместа с подходяща лъжица.
Подмажете форма (с диаметър 21 см) с масло и изсипете 1/3 от тестото, сложете половината от крема, след това половината от размразените вишни.
Повторете слоевете в същата последователност: тесто, крем, вишни и завършете с тесто.
Изпечете сладкиша в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 40 - 50 минути. Изчакайте да се охлади във формата и тогава извадете и нарежете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ВИШНА И БЪЗ * 20 БИОПРОГРАМА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС HERBAL ACTIVES ВИШНА таблетки 750 мг * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Домашен млечен шоколад
- Грис с орехи и ябълки
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Ягодов коблер с мед и сметана
- Млечна панакота с кафе
- Лесен шоколадов пудинг у дома
- Сладкиш от сух хляб с кайсии и млечна заливка
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
Коментари към Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Анелия
Рецептата не е точна. Шололадовото тесто е много по-малко като количество от крема с извара, в следствие на което почти не остава шоколадова смес за най-отгоре.
Здравейте! Благодарим Ви за сигнала! Рецептата е коригирана.
Рецептата не е точна. Шололадовото тесто е много по-малко като количество от крема с извара, в следствие на което почти не остава шоколадова смес за най-отгоре.