Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Необходими продукти:
100 грама горчив шоколад
120 грама масло
150 грама захар
4 яйца
150 грама брашно
1 чаена лъжица (равна) набухвател
300 грама мека извара
1 пакетче ванилова захар
300 грама замразени вишни
щипка сол
Необходими продукти:
Начупете шоколада на парчета, разтопете го заедно с маслото на водна баня. Разбийте с миксер 2 от яйцата и 50 грама от захарта, прибавете щипка сол и ваниловата захар.
За да направите крема, разбийте изварата с останалите 100 грама захар и другите 2 яйца (до кремообразно състояние).
Към яйцата и захарта, които разбихте по-рано, прибавете разтопения и охладен шоколад с маслото. Разбийте с миксер, добавете брашното и набухвателя. Следва да разбиете на най-ниската скорост или да разбъркате сместа с подходяща лъжица.
Подмажете форма (с диаметър 21 см) с масло и изсипете 1/3 от тестото, сложете половината от крема, след това половината от размразените вишни.
Повторете слоевете в същата последователност: тесто, крем, вишни и завършете с тесто.
Изпечете сладкиша в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 40 - 50 минути. Изчакайте да се охлади във формата и тогава извадете и нарежете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИЛКОВ ЧАЙ МЪЖКИ НАСИПЕН 120 г БИОХЕРБА
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ПРОТИВ ЗАВИСИМОСТИ 50 мл
КИСЕЛА ЧЕРЕША капсули 1200 мг * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Анелия
Рецептата не е точна. Шололадовото тесто е много по-малко като количество от крема с извара, в следствие на което почти не остава шоколадова смес за най-отгоре.
Здравейте! Благодарим Ви за сигнала! Рецептата е коригирана.
Рецептата не е точна. Шололадовото тесто е много по-малко като количество от крема с извара, в следствие на което почти не остава шоколадова смес за най-отгоре.