Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Необходими продукти:
100 грама горчив шоколад
120 грама масло
150 грама захар
4 яйца
150 грама брашно
1 чаена лъжица (равна) набухвател
300 грама мека извара
1 пакетче ванилова захар
300 грама замразени вишни
щипка сол
Необходими продукти:
Начупете шоколада на парчета, разтопете го заедно с маслото на водна баня. Разбийте с миксер 2 от яйцата и 50 грама от захарта, прибавете щипка сол и ваниловата захар.
За да направите крема, разбийте изварата с останалите 100 грама захар и другите 2 яйца (до кремообразно състояние).
Към яйцата и захарта, които разбихте по-рано, прибавете разтопения и охладен шоколад с маслото. Разбийте с миксер, добавете брашното и набухвателя. Следва да разбиете на най-ниската скорост или да разбъркате сместа с подходяща лъжица.
Подмажете форма (с диаметър 21 см) с масло и изсипете 1/3 от тестото, сложете половината от крема, след това половината от размразените вишни.
Повторете слоевете в същата последователност: тесто, крем, вишни и завършете с тесто.
Изпечете сладкиша в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 40 - 50 минути. Изчакайте да се охлади във формата и тогава извадете и нарежете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Коментари към Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Анелия
Рецептата не е точна. Шололадовото тесто е много по-малко като количество от крема с извара, в следствие на което почти не остава шоколадова смес за най-отгоре.
Здравейте! Благодарим Ви за сигнала! Рецептата е коригирана.
Рецептата не е точна. Шололадовото тесто е много по-малко като количество от крема с извара, в следствие на което почти не остава шоколадова смес за най-отгоре.