Мъфини от извара и плодове в шоколадова глазура
Необходими продукти:
400 грама извара
200 грама шоколад
2 броя киви
100 грама грозде
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня и с него покрийте вътрешната част (стените и дъното) на силиконови формички за мъфини, които след това приберете във фризера.
Подсладете изварата със захар на вкус. Обелете кивито, нареже на парчета, гроздовите зърна почистете от семената.
Когато извадите формите от фризера, разпределете в тях изварата и плодовете на слоеве. Полейте с разтопен шоколад и отново върнете във фризера за около 20-30 минути.
Щом шоколадът стегне, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: nyam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Портокалово реване с грис
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
Коментари към Мъфини от извара и плодове в шоколадова глазура