Брауни с извара и вишни

Необходими продукти
За тестото:
100 грама шоколад
125 грама масло
50 грама захар
2 яйца
150 грама брашно
1 чаена лъжица сода (без връх)
щипка сол
За плънката:
300 грама извара
300 грама пресни или замразени вишни
100 грама захар
2 яйца
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада и маслото на водна баня и оставете сместа да се охлажда.
Разбийте яйцата със захарта и щипка сол.
Размразете вишните (ако използвате замразени) и ги почистете от костилките.
Останалите 2 яйца разбийте с изварата и захарта до получаването на кремообразна смес.
Следва да съедините яйчната и шоколадовата смеси.
Прибавете пресятото със содата брашно и бъркайте до разбиване на бучките.
Застелете дъното на подходяща разглобяема форма с пергамент, стените намажете с масло и сложете 1/3 от тестото. Заравнете слоя.
Върху него разпределете половината от крема от извара и половината от вишните.
Следва отново тесто - още 1/3, половината от крема с извара и останалите вишни.
Последният пласт е от тесто.
Изпечете десерта в загрята до 180 градуса фурна (без да я отваряте) в продължение на 50 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ ПО РЕЦЕПТА НА ПРОФ. ЛАМБРЕВ филтър * 20
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ПРИ КАМЪНИ И ПЯСЪК В БЪБРЕЦИТЕ 180 г
БИОХЕРБА НАСИПЕН БИЛКОВ ЧАЙ НА ЛАМБРЕВ ЗА БЪБРЕЦИ 120 г
БИОХЕРБА ВИШНА капсули 450 мг * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Ягодово руло
- Портокалово реване с грис
- Студено мляко с шоколад
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Какви ползи за здравето крие черния шоколад
Коментари към Брауни с извара и вишни