Маринован кашкавал с мед, лимон и чесън
Необходими продукти:
70 грама кашкавал
1 скилидка чесън
щипка червен пипер
сок от 1/2 лимон
щипка смлян черен пипер
щипка провансалски подправки
1 чаена лъжица мед
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете кашкавала на произволни парчета (може да използвате формички за сладки, за да получите красиви хапки).
Налейте в купа олио, в което налейте лимоновия сок, добавете чесъна, меда и всички подправки.
Сложете кашкавалените парченца в буркан и ги залейте с маринатата. След ден-два може да поднесете предястието.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Мариновани свински уши
- Домашен кашкавал с извара и масло
Коментари към Маринован кашкавал с мед, лимон и чесън