Кашкавал в пикантна медена марината
Необходими продукти:
300 грама твърд кашкавал
3 скилидки чесън
1/2 лимон
1 чаена лъжица смляна чушка чили
1 супена лъжица сухи риган и босилек
1 чаена лъжица сладък червен пипер
1 супена лъжица мед (за предпочитане течен)
250 милилитра растително олио или зехтин
магданоз
копър
Начин на приготвяне:
Нарежете кашкавала на кубчета, запържете нарязания чесън в няколко капки нагорещена мазнина заедно със смляната чили чушка за кратко.
Смесете зехтина с меда, сока от половин лимон, сушени билки, запържения чесън и червения пипер.
Сложете кашкавала в буркан, залейте с маринатата и най-отгоре сложете стръкчета магданоз и копър. Затворете с капак и приберете на студено място за 2 - 3 дни, като периодично разбърквате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МУСТЕЛА БЕБЕ УСПОКОЯВАЩ ПЕКТОРАЛЕН БАЛСАМ 40 мл
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ЛИМОН пастили * 12
КРЕМ 21 ДУШ КРЕМ С АРОМАТ НА ЧАЙ, МАСАЛА И МЕД 250 мл
ГЛИЦЕРИНОВ САПУН КРИСПА С ЕКСТРАКТ ОТ МЕД 75 г
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
МАЙПРОТЕИН АКТИВ УОМАН МУЛТИВИТАМИН таблетки * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Отслабване с мед и канела
- Агаве
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Манука
- Пилешко филе с мед и горчица
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
Коментари към Кашкавал в пикантна медена марината