Кашкавал в пикантна медена марината

Необходими продукти:
300 грама твърд кашкавал
3 скилидки чесън
1/2 лимон
1 чаена лъжица смляна чушка чили
1 супена лъжица сухи риган и босилек
1 чаена лъжица сладък червен пипер
1 супена лъжица мед (за предпочитане течен)
250 милилитра растително олио или зехтин
магданоз
копър
Начин на приготвяне:
Нарежете кашкавала на кубчета, запържете нарязания чесън в няколко капки нагорещена мазнина заедно със смляната чили чушка за кратко.
Смесете зехтина с меда, сока от половин лимон, сушени билки, запържения чесън и червения пипер.
Сложете кашкавала в буркан, залейте с маринатата и най-отгоре сложете стръкчета магданоз и копър. Затворете с капак и приберете на студено място за 2 - 3 дни, като периодично разбърквате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦАРСКИ БИЛКИ ЗА ИДЕАЛНА ФИГУРА 250 мл
ЧАЙ ЛОЙД ФИЛТЪР РОЙБОС СЕНС МЕД & ВАНИЛИЯ * 20
АЛВЕО СИЛ капсули * 60 ТИЙМПРО
ВИНОЦЕТИ БИО ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ - БАЛАНС С МЕД И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 500 мл
МАНУКА БЕНЕФИТ ДЪВЧАЩИ ТАБЛЕТКИ ЗА ГЪРЛО С МЕД ОТ МАНУКА * 20
ХИП 1 ОРГАНИЧНО МЛЯКО ЗА КЪРМАЧЕТА 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Отслабване с мед и канела
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Манука
- Агаве
- Апитерапия - лечебната сила на меда
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
Коментари към Кашкавал в пикантна медена марината