Кашкавал в пикантна медена марината

Необходими продукти:
300 грама твърд кашкавал
3 скилидки чесън
1/2 лимон
1 чаена лъжица смляна чушка чили
1 супена лъжица сухи риган и босилек
1 чаена лъжица сладък червен пипер
1 супена лъжица мед (за предпочитане течен)
250 милилитра растително олио или зехтин
магданоз
копър
Начин на приготвяне:
Нарежете кашкавала на кубчета, запържете нарязания чесън в няколко капки нагорещена мазнина заедно със смляната чили чушка за кратко.
Смесете зехтина с меда, сока от половин лимон, сушени билки, запържения чесън и червения пипер.
Сложете кашкавала в буркан, залейте с маринатата и най-отгоре сложете стръкчета магданоз и копър. Затворете с капак и приберете на студено място за 2 - 3 дни, като периодично разбърквате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОНИТА МЕД И ЛИМОН пастили * 24
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН билкови таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
НУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ 75 мл.
АЛОЕ АРБОРЕСЦЕНС сок 500 мл IL PUCINO
ОРТОМОЛ АМД ЕКСТРА * 120 дневни дози
ПЮРОЛИГО МАНГАН И МЕД йонизиран разтвор 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Пилешко филе с мед и горчица
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Манука
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пилешко филе с мед и лимон
Коментари към Кашкавал в пикантна медена марината