Кашкавал в медено-лимонова марината

Необходими продукти:
250 грама твърд кашкавал
100 милилитра зехтин (може и олио)
3 супени лъжици лимонов сок
1 1/2 супена лъжици течен мед
1 супена лъжица смес от босилек, кориандър, пресен копър и розмарин
1 скилидка чесън
1 нарязана на ситно нелюта чушка (ако предпочитате, използвайте люта или добавете щипка лют червен пипер)
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти за маринатата. Нарежете кашкавала на парчета с размери около 1,5 х 1,5 см или 2,0 х 2,0 см, подредете ги в чиния, полейте с подготвената смес и оставете за около час, след което може да поднесете.
Друг вариант е да приготвите предястието от предишния ден, затворете го в подходящ съд и приберете в хладилника. Преди да поднесете, го затоплете леко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АБЕЛИЕ САПУН С МЕД ОТ ЛИМОНОВ ЦВЯТ 100 г
ФРИТУС сироп за кашлица 100 мл
НовВИУЗИД КИДС сироп 100 мл.
БОНИТА МЕД И ЛИМОН пастили * 24
НовВИУЗИД прахчета * 21
АБОКА ГРИНТУС ЗА ДЕЦА сироп 180 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Манука
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Отглеждане на лимон
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
Коментари към Кашкавал в медено-лимонова марината