Кашкавал в медено-лимонова марината
Необходими продукти:
250 грама твърд кашкавал
100 милилитра зехтин (може и олио)
3 супени лъжици лимонов сок
1 1/2 супена лъжици течен мед
1 супена лъжица смес от босилек, кориандър, пресен копър и розмарин
1 скилидка чесън
1 нарязана на ситно нелюта чушка (ако предпочитате, използвайте люта или добавете щипка лют червен пипер)
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти за маринатата. Нарежете кашкавала на парчета с размери около 1,5 х 1,5 см или 2,0 х 2,0 см, подредете ги в чиния, полейте с подготвената смес и оставете за около час, след което може да поднесете.
Друг вариант е да приготвите предястието от предишния ден, затворете го в подходящ съд и приберете в хладилника. Преди да поднесете, го затоплете леко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИУЗИД КИДС сироп 100 мл.
ФРИТУС сироп за кашлица 100 мл
НовВИУЗИД прахчета * 21
АБОКА ГРИНТУС ЗА ДЕЦА сироп 180 г
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
АБОКА ГРИНТУС ЗА ВЪЗРАСТНИ сироп 180 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Отглеждане на лимон
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Отслабване с мед и канела
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
Коментари към Кашкавал в медено-лимонова марината