Кашкавалени пръчици с лимонова кора и кимион
Необходими продукти:
150 грама кашкавал
1,5 чаена чаша брашно
80 грама масло
4 супени лъжици прясно мляко
сол на вкус
настъргана лимонена кора на вкус
несмлян кимион (или сусам) на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала и маслото на ситно ренде, смесете ги и разбъркайте старателно. Добавете кимиона, сол на вкус, настъргана лимонова кора и млякото. Разбъркайте още веднъж и прибавете брашното към останалите продукти.
Замесете тесто, което разточете на пласт с дебелина 0,5 сантиметра, след това нарежете на ивици. Лентите навийте на рулца и подредете в тава, върху хартия за печене.
Поставете във фурната за 15 минути при 180 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КЪРМАЧКИ * 20 бр. БИОПРОГРАМА
ФЛОРАДИКС АЛПЕНКРАФТ сироп 250 мл SALUS HAUS
НУТРИГЕН СИРОП ПРИ КОЛИКИ 200 мл
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КИМИОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН разтвор 250 мл SANCT BERNHARD
НИГЕЛА МАКС МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН ТЕЧНО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Как да си захванем лимон от семка
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Кашкавалени пръчици с лимонова кора и кимион