Кашкавалена пита с извара и сусам

Необходими продукти:
2 яйца
130 грама масло
200 грама кашкавал
200 грама извара
200 грама брашно
10 грама бакпулвер
сол, ако е необходимо (кашкавалът е солен)
сусам за поръсване
галета за поръсване на тавата
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при температура от 180 градуса, защото кашкаваленото тесто става много бързо.
Разтопете маслото, нека се охлади и към него прибавете двете яйца.
Сложете изварата, разбъркайте. След това е ред на едро настъргания кашкавал. Към брашното прибавете бакпулвера и тогава изсипете при кашкавалената маса. Получава се гъсто тесто.
Подмажете форма с диаметър 20 сантиметра, поръсете дъното с галета и разпределете тестото равномерно. Поръсете повърхността обилно със сусам.
Изпечете питата до златисто във вече загрятата фурна.
Добър апетит!
Снимки: homyachim.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПАЛМЪРС ОЛИО ЗА ТЯЛО 150 мл
МАКЕДА БОТАНИКС ОЛИО ПРИ КОСОПАД 30 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА МАСАЖ 50 мл
ЛАДРОМЕ БИО РОЛ ОН С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ СТРЕС 10 мл
НовЧЕРЕН СУСАМ 100 гр. ЗДРАВНИЦА
РЕВУЛЗОФИТ БИЛКОВ КРЕМ 35 мл ПАШКУЛЕВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Цветни рулца от тортила питки
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Зеленчукова запеканка с извара
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Кашкавалена пита с извара и сусам