Кашкавалена пита с извара и сусам

Необходими продукти:
2 яйца
130 грама масло
200 грама кашкавал
200 грама извара
200 грама брашно
10 грама бакпулвер
сол, ако е необходимо (кашкавалът е солен)
сусам за поръсване
галета за поръсване на тавата
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при температура от 180 градуса, защото кашкаваленото тесто става много бързо.
Разтопете маслото, нека се охлади и към него прибавете двете яйца.
Сложете изварата, разбъркайте. След това е ред на едро настъргания кашкавал. Към брашното прибавете бакпулвера и тогава изсипете при кашкавалената маса. Получава се гъсто тесто.
Подмажете форма с диаметър 20 сантиметра, поръсете дъното с галета и разпределете тестото равномерно. Поръсете повърхността обилно със сусам.
Изпечете питата до златисто във вече загрятата фурна.
Добър апетит!
Снимки: homyachim.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВУЛЗОФИТ БИЛКОВ КРЕМ 35 мл ПАШКУЛЕВ
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСЛО 125 мл
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 г
ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН СУПЕР ОМЕГА-3 (С ЛИГНАН ОТ СУСАМ И ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНА) капсули * 240
Безплатна доставка за България!ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
ВИЗАЖ РЕВИТАЛИЗИРАЩИ ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сусаменото семе пречи на появата на рак на гърдата
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
Коментари към Кашкавалена пита с извара и сусам