Кашкавалена пита с извара и сусам

Необходими продукти:
2 яйца
130 грама масло
200 грама кашкавал
200 грама извара
200 грама брашно
10 грама бакпулвер
сол, ако е необходимо (кашкавалът е солен)
сусам за поръсване
галета за поръсване на тавата
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при температура от 180 градуса, защото кашкаваленото тесто става много бързо.
Разтопете маслото, нека се охлади и към него прибавете двете яйца.
Сложете изварата, разбъркайте. След това е ред на едро настъргания кашкавал. Към брашното прибавете бакпулвера и тогава изсипете при кашкавалената маса. Получава се гъсто тесто.
Подмажете форма с диаметър 20 сантиметра, поръсете дъното с галета и разпределете тестото равномерно. Поръсете повърхността обилно със сусам.
Изпечете питата до златисто във вече загрятата фурна.
Добър апетит!
Снимки: homyachim.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВУЛЗОФИТ БИЛКОВ КРЕМ 35 мл ПАШКУЛЕВ
БИОХЕРБА ЧЕРЕН СУСАМ СЕМЕ 200 г
НОСКО ОЙЛ спрей за нос 10 мл
РОЗЕДА СУСАМОВО МАСЛО 50 мл
БИОРОУЗ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ 30 мл
ВИЗАЖ РЕВИТАЛИЗИРАЩИ ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Кашкавалена пита с извара и сусам