Кашкавалена пита с извара и сусам

Необходими продукти:
2 яйца
130 грама масло
200 грама кашкавал
200 грама извара
200 грама брашно
10 грама бакпулвер
сол, ако е необходимо (кашкавалът е солен)
сусам за поръсване
галета за поръсване на тавата
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при температура от 180 градуса, защото кашкаваленото тесто става много бързо.
Разтопете маслото, нека се охлади и към него прибавете двете яйца.
Сложете изварата, разбъркайте. След това е ред на едро настъргания кашкавал. Към брашното прибавете бакпулвера и тогава изсипете при кашкавалената маса. Получава се гъсто тесто.
Подмажете форма с диаметър 20 сантиметра, поръсете дъното с галета и разпределете тестото равномерно. Поръсете повърхността обилно със сусам.
Изпечете питата до златисто във вече загрятата фурна.
Добър апетит!
Снимки: homyachim.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА БАЛСАМ ЗА КОСА ЗА ОБЕМ 200 мл
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
НУКС MERVEILLANCE LIFT КОРИГИРАЩ ОЛИО-СЕРУМ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ 30 мл
ФИТОМЕР МАСЛО МОРСКО СЪКРОВИЩЕ ЗА ЛИЦЕ, КОСА И ТЯЛО 100 мл.
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Бързи питки без месене
- Хрупкави домашни солети
- Тутманик
- Солени пръчици
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Шоколадови палачинки
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
- Шоколадов кекс с крем от извара и глазура
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
Коментари към Кашкавалена пита с извара и сусам