Селска питка с извара

Необходими продукти
За тестото:
100 грама масло
1 - 2 яйца
2,5 чаена чаша брашно
1 супена лъжица захар
3 супени заквасена сметана
0,5 чаена лъжица изгасена сода
За плънката:
400 грама извара
1 яйце + 1 жълтък
2 супени лъжици заквасена сметана
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете изварата с яйцето, добавете захарта и разбъркайте. Към маслото прибавете захарта и яйцата за тестото, сметаната, изгасената сода, брашното и замесете тесто. Подмажете формата, в която ще печете, с масло, поръсете с галета и сложете тестото, оформяйки така, че то да покрие стените на съда и в средата да се образува "дупка". Запълнете я с плънката от извара и намажете питката със смес от жълтъка и 2 лъжици сметана. Изпечете при 200 градуса в продължение на 30 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Хрупкави домашни солети
- Бързи питки без месене
- Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
- Питка за Бъдни вечер с мед
- Домашно парено тесто
- Хляб с орехи и брашно от елда
- Бърза ябълкова питка с боровинки и кисело мляко
Коментари към Селска питка с извара