Селска питка с извара
Необходими продукти
За тестото:
100 грама масло
1 - 2 яйца
2,5 чаена чаша брашно
1 супена лъжица захар
3 супени заквасена сметана
0,5 чаена лъжица изгасена сода
За плънката:
400 грама извара
1 яйце + 1 жълтък
2 супени лъжици заквасена сметана
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете изварата с яйцето, добавете захарта и разбъркайте. Към маслото прибавете захарта и яйцата за тестото, сметаната, изгасената сода, брашното и замесете тесто. Подмажете формата, в която ще печете, с масло, поръсете с галета и сложете тестото, оформяйки така, че то да покрие стените на съда и в средата да се образува "дупка". Запълнете я с плънката от извара и намажете питката със смес от жълтъка и 2 лъжици сметана. Изпечете при 200 градуса в продължение на 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Ползи от консумацията на извара
Коментари към Селска питка с извара