Ябълкова пита с тесто от извара

Необходими продукти:
200 грама извара
150 грама захар
250 грама брашно
200 грама масло
2 яйца
2 супени лъжици нишесте
1,5 чаена лъжица набухвател
За плънката:
4 едри кисело-сладки ябълки
3 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и маслото, след това прибавете изварата, захарта, яйцата, нишестето и набухвателя. Замесете тесто и приберете в хладилника за 30 минути.
Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и нарежете на парчета.
Подмажете дъното на подходяща форма с масло. Разделете тестото на две части и едната разпределете в съда. Следва слой от плодовете, насипете ги със захар.
Покрийте с останалото тесто.
Изпечете питата в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 25-30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Диета с ябълки за 7 дни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Цветни рулца от тортила питки
- Зелено ябълково мартини със захарен сироп
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Зеленчукова запеканка с извара
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Ябълкова пита с тесто от извара