Ябълкова пита с тесто от извара

Необходими продукти:
200 грама извара
150 грама захар
250 грама брашно
200 грама масло
2 яйца
2 супени лъжици нишесте
1,5 чаена лъжица набухвател
За плънката:
4 едри кисело-сладки ябълки
3 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и маслото, след това прибавете изварата, захарта, яйцата, нишестето и набухвателя. Замесете тесто и приберете в хладилника за 30 минути.
Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и нарежете на парчета.
Подмажете дъното на подходяща форма с масло. Разделете тестото на две части и едната разпределете в съда. Следва слой от плодовете, насипете ги със захар.
Покрийте с останалото тесто.
Изпечете питата в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 25-30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
МАТИСЪН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ С ДЖИНДЖИФИЛ И КУРКУМА ОРГАНИК НЕФИЛТРИРАН 500 мл
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУПЕР ХИДРАТИРАЩ ДНЕВЕН КРЕМ 50 мл
СЕПТОНА АНТИБАКТЕРИАЛНИ МОКРИ КЪРПИ ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА * 60
МАКСИСТИМ XL саше * 5 НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Бързи питки без месене
- Хрупкави домашни солети
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Тутманик
- Солени пръчици
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Шоколадови палачинки
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
Коментари към Ябълкова пита с тесто от извара