Ябълкова пита с тесто от извара

Необходими продукти:
200 грама извара
150 грама захар
250 грама брашно
200 грама масло
2 яйца
2 супени лъжици нишесте
1,5 чаена лъжица набухвател
За плънката:
4 едри кисело-сладки ябълки
3 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и маслото, след това прибавете изварата, захарта, яйцата, нишестето и набухвателя. Замесете тесто и приберете в хладилника за 30 минути.
Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и нарежете на парчета.
Подмажете дъното на подходяща форма с масло. Разделете тестото на две части и едната разпределете в съда. Следва слой от плодовете, насипете ги със захар.
Покрийте с останалото тесто.
Изпечете питата в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 25-30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ НЕСЪВЪРШЕНСТВА С НАТУРАЛНИ AHA И BHA 30 мл
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУПЕР ИНТЕНЗИВЕН СЕРУМ ПРОТИВ БРЪЧКИ 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПАУЪР ОФ НЕЙЧЪР ЕЛЕКТРОЛИТИ БРАТ ДИЕТА прах за перорален разтвор * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Ябълкова пита с тесто от извара