Ябълкова пита с тесто от извара

Необходими продукти:
200 грама извара
150 грама захар
250 грама брашно
200 грама масло
2 яйца
2 супени лъжици нишесте
1,5 чаена лъжица набухвател
За плънката:
4 едри кисело-сладки ябълки
3 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и маслото, след това прибавете изварата, захарта, яйцата, нишестето и набухвателя. Замесете тесто и приберете в хладилника за 30 минути.
Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и нарежете на парчета.
Подмажете дъното на подходяща форма с масло. Разделете тестото на две части и едната разпределете в съда. Следва слой от плодовете, насипете ги със захар.
Покрийте с останалото тесто.
Изпечете питата в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 25-30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛОКСИ БАЛСАМ ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 300 мл
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОБИОФИЧИНА ТОСКАНА ХИДРАТИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ С ЯБЪЛКА И МЕНТА 60 мл
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ УСПОКОЕНИЕ
НУТРАВИТА СУПЕР ГРИЙНС КОМПЛЕКС 210 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Пълнени постни чушки
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
- Млечно смути с банан, спанак и трици от лимец
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Какаово суфле от обезмаслена извара с мед
- Рулца от тортила питка с апетитка
Коментари към Ябълкова пита с тесто от извара