Ябълкова пита с тесто от извара
Необходими продукти:
200 грама извара
150 грама захар
250 грама брашно
200 грама масло
2 яйца
2 супени лъжици нишесте
1,5 чаена лъжица набухвател
За плънката:
4 едри кисело-сладки ябълки
3 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и маслото, след това прибавете изварата, захарта, яйцата, нишестето и набухвателя. Замесете тесто и приберете в хладилника за 30 минути.

Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и нарежете на парчета.

Подмажете дъното на подходяща форма с масло. Разделете тестото на две части и едната разпределете в съда. Следва слой от плодовете, насипете ги със захар.

Покрийте с останалото тесто.

Изпечете питата в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 25-30 минути.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ капсули 500 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ MEMORIES 200 мл
СЛАДКИ СЪНИЩА ДИРЕКТ саше * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Диета с ябълки за 7 дни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Печени ябълки с масло и канела
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Ябълков сладкиш с грис
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
Коментари към Ябълкова пита с тесто от извара